2017. március 27., hétfő - Hajnalka
Magyar Természetjáró Szövetség
termeszetjaro.hu »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

December 17-én 14 órai kezdettel ülésezett az MTSZ ügyvezető elnöksége

Kéktúra 50, Minisztériumi egyeztetés, szakágak
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
Az év utolsó ügyvezető elnökségi ülésén Szabó Imre elnök, Baronek Jenő, Kovács Tamás és Vajk Ödön alelnökök, valamint dr. Kovács Mátyás elnökhelyettes és Duró Imre igazgató vettek részt. Pusztay Sándor elnökhelyettes előre jelezte kórházi kezelés miatti távollétét és Bornemisza Miklós elnökhelyettes sem vett részt az ülésen.
Bár az igazgató napirend módosítást javasolt, az ügyvezetés rövid vita után – egy ellenszavazattal - úgy döntött, hogy az eredeti menetrend szerint folytatja le az ülést. A döntés értelmében - az időhiányra és a téma fontosságára való tekintettel - a Pannon Természetbarát Szövetségnek az MTSz jövőjét érintő határozatait ezen az ülésén csak az Egyebek napirendi pont tárgyalásakor, önálló napirendként pedig a januári ülésen fogja megtárgyalni az ügyvezető elnökség (ÜE).
 
Az ÜE napirend előtt meghallgatta az igazgató tájékoztatóját az előző ülés határozatainak végrehajtásáról (pl. a körlevél kiküldéséről), valamint a Czene Attila Szakállamtitkár Úrral tervezett egyeztetés előkészületeiről. A második téma kapcsán, a minisztériumból érkezett válaszlevél ismeretében, az ÜE megbízta az igazgatót, hogy a december 21-én délutánra, Dechert Áron Osztályvezető Úrral történő egyeztető tárgyaláson képviselje a szövetséget.

Az első napirendben szereplő előterjesztés, azaz az előző ülés jegyzőkönyvének elfogadása után, második napirendi pontként a jövő évre tervezett OKT50 program, vagyis az Országos Kéktúra útvonalán rendezendő 9 hetes vándorlás előkészületeinek állásáról esett szó. A vitát követően az ÜE úgy határozott, hogy a témát érintő döntések meghozatalára felhatalmazza az OKT50 bizottságban is dolgozó ügyvezető elnökségi tagokat (4 fő). Így a végleges kiírás megvitatását és elfogadását a január közepére (január 15.) összehívandó, már a szakaszfelelősökkel kiegészülő bizottsági ülés feladatául tűzi ki.
 
Mivel az előterjesztő – Pusztay Sándor elnökhelyettes – távolléte miatt a harmadik napirendi pontként tervezett Mária Út és az ötödik pontban szereplő Fotópályázatok című témákat az ügyvezetés levette a napirendről, az ülés az Év vidéke program jövő évi eseményeinek tárgyalásával folytatódott. A tervezet programok és azok remélt forrásai áttekintése után az ÜE úgy határozott, hogy a barlangász program témájában egyeztetni kell az illetékes szakággal, a két naposra tervezett nordic walking találkozót csak a szükséges források megtalálása után szabad meghirdetni, a tour d’horizon és a Press tour programokban szakmai ismereteink felajánlásával, majd az ott szerzett tapasztalatok és kapcsolatok hasznosításával kell részt venni. Az OKT50 aggteleki szakaszát az Év vidéke program részeként kell meghirdetni, és alaposan rá kell szervezni a rozsnyói záró rendezvényre, ahol a konferencián szakmai előadással is képviseltetjük a szövetséget.

A hatodik napirendi pontként szereplő, a szakágakkal történő megállapodás részleteit tárgyaló napirend kapcsán, a vitát követően úgy határozott az ÜE, hogy a szakági rendszer működésének áttekintéséig, amelyre a szervezetfejlesztési folyamat részeként előbb-utóbb sor kerül (a tervek szerint tavasszal) a szakágak számára, az országos központ szolgáltatásait ingyenesen biztosítja. Így a szakági napokon a teremhasználatot, a televízió, a dvd és a video lejátszó, a wifi, számítógép, szkenner, nyomtató és fénymásoló használatot, a projektor és a vetítővászon kölcsönzését, a kézikönyvtári hozzáférést, az erősen korlátozott raktározási lehetőséget, időpont egyeztetéssel a nagytermek (tárgyaló, előadók, színházterem) használatát. A telefonhasználatot csak az országos központ munkatársai számára és kizárólag a munkaköri feladatok ellátásához kapcsolódóan engedélyezi.

Az aktívák jutalmazási ünnepségének kezdete miatt a további napirendek tárgyalását a következő ügyvezető elnökségi ülésre halasztották. Zárszóként az igazgató újra felhívta az ÜE figyelmét az országos központ bizonytalan jövőjére, de hangsúlyozta, hogy a Bajcsy-Zsilinszky utcai székház sikeres bérbeadása legalább egy évtizedre előre biztosítja az MTSz alapszintű működésének feltételeit.
Cikk első megjelenése: 2010-12-30 12:05
Módosítva: 2010-12-30 12:05

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 382 regisztrált felhasználó
 • 2 049 hírlevél előfizető
 • 308 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 96 túramozgalom
 • 2 932 túramozgalom teljesítő
 • 57 esemény
 • 2 164 megjelent cikk, hír
 • 210 belső oldal
 • 1 793 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter