2017. február 22., szerda - Gerzson
Magyar Természetjáró Szövetség
termeszetjaro.hu »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Hogyan tovább MTSz?

Ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség Ügyvezető Elnöksége
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2011. február 2-án, a Szövetség Országos Központjában tartotta havi rendes ülését az MTSz Ügyvezető Elnöksége (ÜE). A megbeszélés napirendjén az előző ülés jegyzőkönyvének elfogadása, az igazgatói tájékoztató, a „Hogyan tovább MTSz?” vitaanyag vázlata, a rendezvénytervben szereplő hivatalos programok és az OKT50 vándorlás előkészületeiről szóló tájékoztató szerepelt.
Az ülésen részt vett Szabó Imre elnök, Pusztay Sándor, Bornemisza Miklós és dr. Kovács Mátyás elnökhelyettesek és Vajk Ödön alelnök. Kovács Tamás alelnök előre jelezte távollétét, míg Baronek Jenő alelnök az internet (skype) segítségével Pécsről kapcsolódott be az ÜE munkájába.

Az Országos Központ képviseletében Duró Imre igazgató, az OKT50 napirend kapcsán Pálmai Vencel szakági titkár és a jegyzőkönyvet író Kurucz Szilvia tikárság vezető vett részt az ülésen.
 
A szokásos szervezési feladatok elvégzése és az előző ülés jegyzőkönyvének elfogadása után Duró Imre igazgató tájékoztatta az ügyvezető elnökséget az elmúlt időszak eseményeiről és a korábbi határozatok végrehajtásáról. Többek között elmondta, hogy az MTSz bérbeadott székházának felújítási munkálatai a végéhez közelednek, s tájékoztatta az ügyvezetést arról is, hogy sok probléma jött elő a Bajcsy-Zsilinszky utcai irodák fűtési rendszerével kapcsolatosan. Ezek egy részét már elhárították, de komolyabb kiadásokra kell számítani a végleges műszaki megoldások megvalósításához.
 
A rendezvényekkel kapcsolatosan felmerült kérdésre válaszolva az igazgató ígéretet tett arra, hogy néhány napon belül egy egész éves, folyamatosan bővíthető naptárba foglalva küldi át az idei év részletes programjait. Az igazgatói tájékoztató elfogadását követően az ÜE a korában megkezdett munka folytatásaként a „Hogyan tovább MTSz?” című vitaanyag tárgyalását kezdte meg.
 
Ennek keretében elhangzott, hogy a vitaanyag összeállításánál a 2006-os (CTF) és 2008-as (TÁMOP) vizsgálatok anyagát, valamint a Duró Imre által korábban összeállított projektterveket tekintik kiindulási alapnak. Az ügyvezetés elfogadta a bemutatott problématérkép-megoldásterv formát a vitaanyag szerkezeteként, majd megbízta az igazgatót a vitaanyag összeállításával.
 
A rendezvényterv vizsgálatakor az ügyvezetés megtárgyalta az elnökségi ülés, a közgyűlés és az elnök-főtitkári értekezlet tervezett napirendjét, majd az OKT50 program állásáról kérdezte Pálmai Vencel szakági titkárt. A titkár beszámolt az OKT50 bizottság eddigi munkájáról és elmondta, hogy a jelenleg a kiírás és a tájékoztató kiadvány összeállításhoz várják a területi felelősök anyagait, amelyek beküldésének február 15-e a határideje.
 
A fentieken kívül – sok egyéb mellett – szó esett a beszámoló, a közhasznúsági jelentés és a költségvetés elkészítésének szempontjairól, az aranyjelvényesek találkozójáról, az EWV elnök asszonyának budapesti programjáról, a Gyalogtúrázók Országos Találkozójáról és az új Széchenyi-terv kínálta pályázati lehetőségekről is. A részletes jegyzőkönyv hamarosan olvasható lesz a feltöltött dokumentumok között.
Cikk első megjelenése: 2011-02-07 20:23

Kapcsolódó túramozgalmak

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
 • 4 338 regisztrált felhasználó
 • 2 028 hírlevél előfizető
 • 308 természetjáró szervezet
 • 2 277 turistaút szakasz
 • 12 795 km turistaút
 • 96 túramozgalom
 • 2 906 túramozgalom teljesítő
 • 58 esemény
 • 2 135 megjelent cikk, hír
 • 210 belső oldal
 • 1 781 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter