2017. március 28., kedd - Gedeon, Johanna
Magyar Természetjáró Szövetség
termeszetjaro.hu »Cikkek
Magyar Természetjáró Szövetség

Kihelyezett ügyvezető elnökségi ülés Erdélyben

A szervezet gazdálkodását érintő döntéseket hozott a szövetség vezetése.
Archív cikk; tartalmát tovább nem frissítjük, így az elavult információkat is tartalmazhat.
2011. október 16-án Ivón (Székelyföld), egy önköltséges szakmai kirándulás keretében ülésezett a Magyar Természetbarát Szövetség ügyvezető elnöksége. Az ülésen jelen volt Szabó Imre elnök, Pusztay Sándor, dr. Kovács Mátyás elnökhelyettes, Baronek Jenő, Kovács Tamás és Vajk Ödön alelnök.
A programban nem vett részt Bornemisza Miklós elnökhelyettes, és Duró Imre igazgató, akinek a Szlovák -Magyar pályázat beadásával kapcsolatos határidős munkái nem tették lehetővé a kiutazást.

Az ülés napirendjén, az előző ülés jegyzőkönyve és az igazgatói tájékoztató elfogadása után az Oktatási és Képzési szabályzat tervezete, valamint az értékcikkek 2012. évi árjegyzése szerepelt. Mivel az igazgatói tájékozató számos, a szervezet tevékenységét és az országos központ működését érintő döntést kért az ügyvezetéstől a testület több határozatot is hozott. 
 
A döntések között az ágasvári turistaház eladásából származó törlesztő részlet beérkezésével, a beadás előtt álló Szlovák - Magyar pályázattal, a nemzetközi tagdíjakkal, a turistakártya bővülő szolgáltatásrendszerével kapcsolatos döntések szerepelnek.
 
Abban a határozati csomagban, amely a szövetség gazdálkodását veszélyeztető tényezők miatt született, olyan elemek szerepelnek, mint például az ágasvári bevételek átütemezése, egy esetleges projekthitel felvételével kapcsolatos döntés elnapolása, a kifizetések sorrendjének meghatározása és átütemezése, vagy az apparátus bérének 20%-kal történő csökkentése.
 
Az ülésen foglalkoztak még a túravezető képzés OKJ-s tanfolyammá minősítésével, a 2012. évi árjegyzék kialakításának szempontrendszerével és a jövő évre tervezett Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli emléktúra előkészítésével.  
 
Szabó Imre elnök úr az ülésen kiemelte, hogy nagyon hasznos volt az előző napon Dezső Lászlóval, az EKE elnökével folytatott megbeszélés, amelyen a zarándokutak jövőbeni szerepéről is szót ejtettek. Ezen a területen a Magyar Természetbarát Szövetégnek is vannak feladatai és lehetőségei.

Végezetül az Elnök úr tájékozatót adott a turizmusért felelős miniszterelnöki megbízottal folytatott tárgyalásáról, amely elsősorban a gyalogos- és kerékpátos turizmus fejlesztéséről, a parlament előtt elfogadásra váró törvények véleményezéséről szóltak.
Cikk első megjelenése: 2011-10-25 18:34
Módosítva: 2011-10-25 18:34

Kapcsolódó túramozgalmak

Kapcsolódó fórum téma

Belépés, regisztráció
Honlapunk adatai
  • 4 382 regisztrált felhasználó
  • 2 050 hírlevél előfizető
  • 308 természetjáró szervezet
  • 2 277 turistaút szakasz
  • 12 795 km turistaút
  • 96 túramozgalom
  • 2 933 túramozgalom teljesítő
  • 57 esemény
  • 2 164 megjelent cikk, hír
  • 210 belső oldal
  • 1 793 egyéb dokumentum
Eseménynaptár
Hírlevél

captcha

Keresés
Címkefelhő
Kövess minket!
RSS  Facebook Twitter